tisdag 26 mars 2013

moodboard

Ett bra sätt vid inredningsprojekt är att göra en moodboard. Antingen digitalt eller genom att riva ut inspirerande bilder och reportage från olika tidningar. Genom att visualisera får man en bättre överblick över projektet.

Jag har ägnat lite tid nu under kvällen på att leta lite inspiration till det som än så länge bara är en tanke om att fräscha upp hallen.

eget kollage med bilder från ikea, åhléns och K Rauta.
Skoskåpet, byrån och spegeln är från IKEAs hemnes serie som jag redan har en del möbler från. Mattan har vi fast i mörkgrått i vardagsrummet redan, den ligger still på golvet och är väldigt lätt att damsuga. Så en längre Morum i beigt kan det nog bli.

Hatthylla och skoställ i vitt, utan några krussiduller. Men det får inte bli allt för tråkigt så tapeten i svartvitt med inslag av grön från K Rauta kan bryta av. Och för att få in någon accent så kan en ljuslykta från Åhléns passa bra.

Grundtanken är gott om förvaring och att det ska vara praktiskt. Skoskåpet är en smart förvarning och gömmer undan en massa skor som annars kan ge ett stökigt intryck. Skobänken är inte bara förvaring utan också en bänk vilket kan vara smidigt. En sak som dock saknas i min moodboard är belysning, både punktbelysning och mer allmän.

/C.

1 kommentar:

Hanna sa...

hur klipper du ihop det då?
var på ikea idag och fick köket ihopritat! superfint! :)