tisdag 26 mars 2013

naturliga inredningsval

Jag hittade precis ett objekt på Alvhems mäklarfirma som jag föll lite för. Det är inte så där superstylat som andra objekt utan det här känns klassiskt, naturligt och framförallt tidlöst.

bild från Alvhem
Golvet som man ser är både ett vitpigmenterat trägolv och ett klassiskt rutigt klinkersgolv. Väggarna är vitmålade med det framknackade teglet som en snygg accent. Allt känns väldigt harmoniskt och man har hållt ihop färgerna.

Att man sen har valt gamla möbler, ett gamalt lerkrus från höganäs och ett underrede till en symaskin gör att man får in lite personlighet. För vem har sagt att ett symaskinsunderrede inte kan fungera lika bra som tvbänk som en nyproducerad tvbänk?


Den gamla sänggaveln, som tidigare säkert har fungerat som kökssoffa och det gråa skåpet gör att det känns som ett väldigt personligt hem. Att blanda nyproducerat med antikt eller arvegods gör att hemmet får personlighet. Att också blanda olika inredningsstilar (och inte slaviskt hålla sig till en) skapar också liv och presonlighet i inredningen.

Sammanfattningsvis kan man säga att jag tycker om kontraster. Hårt mot mjukt, varmt mot kallt, ljust mot mörkt osv. I bilden ovan brytet det runda soffbordet av mot en annars väldigt kantig möblering. Det varma teglet bryter mot det vita och gråa som känns väldigt kallt. Extra mjuk matta när soffbordet har en hård stenskiva.

/C.

1 kommentar:

Hanna sa...

verkligen helt i min smak! :)